Omgeving

Ontdek Zeeuws-Vlaanderen

overnachting zeeuwse kust

Biervliet

De B&B is gevestigd in het Zeeuwse dorpje Biervliet, een oud havenstadje in het midden van Zeeuws-Vlaanderen.

overnachting biervliet

De Zeeuwse kust

Ervaar de Zeeuwse kust! Op korte afstand van de B&B vind je de mooiste stranden van Nederland. Zowel in de zomer als in de winter overweldigend!

overnachting biervliet

Braakmanbos

Een voormalige zeearm van de Westerschelde dat inmiddels één van de grootste natuurgebieden van Zeeuws-Vlaanderen is. Prachtig voor een wandeling of fietstocht!

Bezienswaardigheden Biervliet;

▪ Nederlands Hervormde kerk van 1660
▪ Het oude Raedhuys
▪ Standbeeld van Willem Beukelszoon op de markt
▪ Kaasboerderij De Vos; op 2 km van Biervliet: een ruim gesorteerde winkel met natuurlijk heerlijke boerenkaas en streekproducten. Op zaterdagochtend staat er een kraam van kaasboerderij De Vos op de markt van Biervliet.
▪ Tegenover de B&B is Bistro Lafayette waar u in Franse stijl een hapje kunt eten.
▪ Vlak ernaast is bakkerij Risseeuw waar u o.a. een heerlijke Zeeuwse bolus kunt uitproberen.
▪ Prachtige fietsroutes naar het Braakmanbos, de stille polders of richting de prachtige stranden van Zeeuws Vlaanderen.

overnachting biervliet

Leuke dorpjes in de omgeving;

IJzendijke (5 km): heeft de bijnaam “Petit Paris” niet voor niets. Het is een historisch dorp met op de sfeervolle markt een nostalgische muziektent. Het museum “Het Bolwerk” over de Staats Spaanse linies is ook zeker een bezoek waard.
Philippine: dit dorp ligt op 10km afstand en staat bekend om zijn fantastische Zeeuwse mosselen. Er zijn in totaal 8 mosselrestaurants, dus genoeg keuze om de mosselen uit te proberen!
Hoofdplaat (5km): een klein dorp direct aan de Westerschelde. Ga hier de zeedijk over om zeehondjes te spotten en heerlijk langs het strand te fietsen.
Breskens (10km): een voormalig vissersdorp met jachthaven en volop restaurants en winkels. Bezoek ook het Visserijmuseum; museum over de visserij, natuur en grote zeevaart.
Groede (20km): Pittoresk dorp vol nostalgie en cultuur. Bezoek vooral het Slijkstraatje met de grutterswinkel, de smid, de schoenmaker, de kapper en meer…Ook de Grote kerk is een bezoek meer dan waard.
Sluis (25km): Een vestingstadje waar het gezellig winkelen en bourgondisch genieten is. Sluis heeft vele winkels, restaurants en terrassen. Niet te missen tijdens uw verblijf in West Zeeuws-Vlaanderen. Tip: het Belfort en het “Bizarium” museum.

Steden in de buurt

brugge bezoeken

Gent

Gent is één van de mooiste steden van België. Dit komt vooral vanwege de fotogenieke, historische binnenstad. Neem vooral een kijkje bij het Gravensteen en het gebied rondom de Korenmarkt.

middelburg bezoeken

Brugge

Brugge is een prachtige stad die heel wat titels en bijnamen heeft. Vroeger een rijke en welvarende Hanzestad, vandaag Werelderfgoedstad en internationaal bekend als het Venetië van het Noorden.

gent bezoeken

Middelburg

De Zeeuwse hoofdstad is zeker een bezoek waard. Het is ongeveer 30 min rijden door de Westerscheldetunnel, maar nog leuker is om de fiets ferry te nemen van Breskens naar Vlissingen, een leuk dagje uit!

De Zeeuwse Kust

Heerlijk langs het strand fietsen van Breskens tot aan Cadzand-bad. Hoe mooi is dat!

Onderweg kom je verschillende strandpaviljoens tegen waar je met uitzicht op zee een koffie, lunch of diner kunt nuttigen.

Naar het strand: de stranden van West Zeeuws Vlaanderen behoren tot de schoonste stranden van Nederland.

Tussen Breskens en Cadzand-bad zijn er 16 strandpaviljoens. Er is op meerdere punten strandbewaking aanwezig. Meer informatie vind je op de site van de gemeente Sluis

De Braakman

Braakman is een voormalig krekencomplex. De huidige vorm is ontstaan in 1952. Net voor de grote overstromingsramp in 1953 is het gebied ingepolderd. Destijds is er bijna 200 hectare bos- en natuurgebied gecreëerd. Inmiddels is daar 300 hectare bijgekomen. De Braakman is zo één van de grootste natuurgebieden van Zeeuws-Vlaanderen geworden.

In het gehele gebied vind je uitgestrekte bossen, struweel, open terrein en water. Natuurlijk zijn wandelaars, fietsers en ruiters welkom in de nieuwe Braakman.

Heerlijk overnachten in Zeeuws-Vlaanderen